29 Eylül 2012 Cumartesi

Okuyorum

John Verdon'ın "Gözlerini Sımsıkı Kapat" kitabını bir solukta okudum. Zaten ilk kitap da muhteşemdi. Polisiye ve dedektif romanı sevenlerin kaçırmaması gerekir bence. Kitaptaki dedektifin zekası beni yine kendine hayran bıraktı.

Şimdi gelelim yeni kitabıma. Üniversitede bir arkadaşımın tavsiyesiyle okumuştum ilk kitabını İhsan Oktay Anar'ın. Edebiyat, felsefe ve tarih iç içe. Biraz ağır bir anlatımı var ama kitapkurtlarının severek okuyacağını düşünüyorum. Ama fantastik, macera ve polisiye sevenlere göre, öyle bir nefeste okunacak bir kitap değil kanaatimce. 

Yeni kitabım İhsan Oktay Anar'ın son kitabı: "Yedinci Gün". Kitap şu anda D&R ve "kitapyurdu"nda en çok satanlar arasında. Kitap bittiğinde ve yeni kitaba başladığımda yorumlarımı eklerim.

Sevgiyle kalın efendim...

Resim alıntıdır. 

25 Eylül 2012 Salı

Bunlar Benim Olsunnnn :)

Evim Benim Atölyem fıstık gibi bir çekiliş düzenliyor. Ama o havlular benim olmalı :)


23 Eylül 2012 Pazar

kOLAY İP DEĞİŞTİRME (örgücülere gelsin)

Efendim, benim gibi örgücüler, el emeği göz nuru el işlerinde ip değiştirmekten kaynaklanan düğümlerden ve sağdan soldan fırlayan ip parçalarından pek hoşlanmazlar. "Pinterest"te tesadüfen gördüğüm bu işlem, derdimize çare olacak nitelikte. Ben çok beğendim ve şuanda örmekte olduğum bebek battaniyesinde hemen denedim. 

Size de kolay gelsin.

Sevgiyle kalın...
















21 Eylül 2012 Cuma

Keçe İşlerim

Geçmiş yıllarda keçe ile yaptığım çeşitli çalışmaları sizlerle paylaşmak istedim. Kimi anahtarlık, kimi buzdolabı süsü. Hepsi de hediye edildi.

Sevgiyle kalın...



Bu kız kardeşimin anahtarlığı.




Bir arkadaşımın isteği üzerine yaptığım Pegeout 107 anahtarlık.


Bu da diğer kız kardeşimin anahtarlığı.



Bu da benim buzdolabı süsüm.... :)

20 Eylül 2012 Perşembe

"Washi Tape" (dekoratif bant) Yapımı

İnternetteki yabancı sayfaların çoğunda "washi tape" adında desenli bantlar görüyordum. Yaptığım piyasa araştırmasında elbette ki Kayseri'deki büyük kırtasiyelerde olmadığını gördüm :) İnanmazsınız ama Japon Pazarında okulların açılma zamanında bu bantlardan buldum :) Ama bir paketin içinde yaklaşık 10 tane var ve tüm paketler aynı. Bu yüzden aynı desenden 2 paket aldım. Türkiye'de fazla çeşit yok maalesef, bulabildiklerim de kısıtlı desen ve yüksek fiyat.......

Burada bloglardan bulduğum bir fotoğraf var. Kaynakça üzerinde :) Beni Japon pazarından aldıklarım da bunlardan.



Ben öyle yetinemem, sınırlılıklara dayanamam :) Aradım taradım bu "washi" nasıl yapılıyor diye epey vakit harcadım. Çok fazla alternatif var. Kimisi kumaşla yapılıyor, kimisi parşömen kağıdı kullanıyor, falan filan.
Ama bence en pratiği ve sonsuz çeşitte yapılabilecek olanı burda :)



Ben de denemek istedim ve yukarıdaki sayfada verilen yapım aşamalarını takip ederek, kendi deko bantlarımı ( desenli bant da diyebiliriz) yaptım. Yapması çok kolay. Defter kitap kaplamada kullanılan rengarenk ciltlerle yapıldığı için, bence sınırsız alternatifiniz var. Bu da benim bandım :)



Peki bu desenli bantlar nerede kullanılacak?

Aslında kullanılabileceği çoook yer var. Mesela ben evdeki küçük "pringles" kutusunu bu bantlarla kapladım, ve düğme kutusu yaptım. Her gören bayılıyor. 

Asıl olan paylaşmak...
Sevgiyle kalın...


19 Eylül 2012 Çarşamba

Kelebekli kutuyla hobi malzemeleri düzene girdi (sayılır :)

Koçtaş'tan 6.90 liraya aldığım 2 adet kelebekli cıvıl cıvıl kutuyla hobi malzemelerim azcık da olsa düzene girdi gibi geldi bana :) Bu kutular aslında kenarlarından çıt çıtlı. Zaten alırken de kutu şeklinde değil, kitap kadar, katlanmış şekilde alıyorsunuz. Çıtçıtlarından birleştirince kutu oluyor. İstediğiniz zaman da tekrar katlayabiliyorsunuz.



Ben çoğu zaman arkadaşlarıma hediye olarak götürüyorum. Genelde hediye ettiğim kişilerden mükemmel tepkileri aldım. Fotoğraf koymak, etraftaki dağınık kalemleri toplamak, dikişi kutusu yapmak gibi bir çok amaç için kullanılabilir. 






Ben içine koyduğum malzemeleri daha kolay bulmak için üzerindeki isimliklere içindeki malzemelerin adını yazdım. 






Sevgiyle kalın...


18 Eylül 2012 Salı

Gizli Dikişle Örgü Parçalarını Birleştirme (MUCİZE)

Malumunuz örgü örmeyi çoooook severim. Örgü örmekle bitse keşke, bazen örgü sırasında ciddi sorunlarla karşılaşıp kendinizce uyduruk bir çözüm bulmaya çalışırsınız. Sonunda sorununuz çözülür ama muhakkak daha kolay bir yolunu bilen biri vardır.




İşte bu sayfada çokça karşılaştığım sorunlardan birinin çözümü var :) Mesela parçaları birleştirerek bir battaniye ya da atkı ya da herhangi birşey yapmak istiyorsunuz ama birleştirirken dikişleri nasıl gizleyeceğinizi bilmiyorsunuz. Şimdi öğrenme zamanı :) Ben de bilmiyordum ama öğrendim. :)




Asıl olan paylaşmak :)
Sevgiyle kalın.



15 Eylül 2012 Cumartesi

Okuyorum...

"Küçük mucizeler dükkanı" serisinin ardından yeni ve farklı tarz bir kitap okumak istedim. Evet "küçük mucizeler dükkanı" güzeldi ama ilk kitaptan sonrası beni çooook sıktı desem yalan olmaz. Sanki aynı şeyleri dönüp dolaşıp okuyorum gibi bir hisse kapıldım. Tavsiye eder miyim? Çok satan olduğuna aldanıp merak ediyorsanız okuyun ama size katacak hiç bir şeyi olmayan bir kitap bence. Yaz akşamları boş vakitleri değerlendirmek için okunabilecek çerezlik. 

Gözlerini Sımsıkı Kapat - John Verdon


Yeni başladığım kitabım tarz olarak "küçük mucizeler dükkanı" gibi değil. Dedektif ve macera. Emekli olmuş bir komiserin kimsenin çözemediği bir davayı almasıyla başlayan olaylar. Güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum çünkü serinin ilk kitabı "Aklından bir sayı tut" çok güzeldi. 

Kitap bittiğinde ve yeni kitaba başladığımda yorumlarımı yazarım muhakkak.
Ben kitabı bitirene kadar şimdilik sevgiyle kalın...

14 Eylül 2012 Cuma

Minik Kağıt Keselerim

Yeni eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimi çok özlediğimi fark ettim veee onlara "okula hoşgeldiniz" hediyesi hazırladım. Bu tarz el işleriyle ilgilenmeyi ve el işi hediyeler yapmayı zaten çoooook severim. 

Aklımdan geçen minik kese kağıtları yapıp içlerine bonibon koymaktı. Öncelikle kağıttan kese yapmayı öğrenmem gerekiyordu. Hemen Google amcaya sorduk ve bu siteden yararlanarak keselerimi yaptım. Benimkiler sadece epey bir küçük oldular. 2 cm kadarcık :)



Sitede kese kağıdını yaparken normal para bandı ya da şeffaf bant dediğimiz bantla yapıştırmış. Ben prit kullanmanın daha hoş olacağını düşündüm. Böylelikle bant görünmedi ve daha şık oldu. 

Ben fotografları cep telefonumla çekiyorum, çok kaliteli olmuyorlar ama işimi görüyorlar. Keselerin yapım aşamasında telefonun şarjı bittiği için, fotograflayamadım. Ama işte size yaptığım keseler :)



Epey kaptırmışım kendimi :) Yalnız resimlerde görünmüyor ama bonibonların yağı bazı keselerin dışına çıkmış. Bunun için bir çözüm bulmak lazım. Serayla kaplasak nasıl olur acaba, denemem lazım. :)


Yeniliklerle en kısa zamanda görüşmek üzere.
Sevgiyle kalın...


10 Eylül 2012 Pazartesi

Dün böyle bir sofrada misafirdim efendim

Dün akşam şuan kayseride çalışan ve aynı evde kalan iki lise arkadaşımın evinde yemeğe davetliydim. Arkadaşların evi kayserinin göbeğinde, Kayseripark alışveriş merkezinin olduğu Tuna'da meydanda, bu da manzaraları :



Çok mükemmel bir sofra hazırlamışlar, ellerine kollarına sağlık. Balığa ve havuç kızartmasına bayıldım.Bu da soframız :)



Kayıtlara geçsin diye
Sevgiyle kalın...

Koridora Boy Aynası :) süper oldu

Çok uzun zaman önce Kayseri'de Champion Spot isimli mağazadan ferforje bir duvar süsü beğenip almıştım. Normalde 50 tlydi ama ellerinde tek kaldığı için ve biraz da yıprandığı için 20 liraya verdiler :) 

Aklımda hep bu duvar süsünü oval bir ayna üzerine yerleştirerek evimin koridorunda kullanmak vardı. Ama bir türlü kısmet olmamıştı. Geçenlerde eşimle beraber sanayiye gidip istediğimiz boyutlarda bir ayna kestirdik. Sağolsun becerikli kocam akşama halletti. 

İşte sonuç :)




Sevgiyle kalın ...