20 Eylül 2012 Perşembe

"Washi Tape" (dekoratif bant) Yapımı

İnternetteki yabancı sayfaların çoğunda "washi tape" adında desenli bantlar görüyordum. Yaptığım piyasa araştırmasında elbette ki Kayseri'deki büyük kırtasiyelerde olmadığını gördüm :) İnanmazsınız ama Japon Pazarında okulların açılma zamanında bu bantlardan buldum :) Ama bir paketin içinde yaklaşık 10 tane var ve tüm paketler aynı. Bu yüzden aynı desenden 2 paket aldım. Türkiye'de fazla çeşit yok maalesef, bulabildiklerim de kısıtlı desen ve yüksek fiyat.......

Burada bloglardan bulduğum bir fotoğraf var. Kaynakça üzerinde :) Beni Japon pazarından aldıklarım da bunlardan.



Ben öyle yetinemem, sınırlılıklara dayanamam :) Aradım taradım bu "washi" nasıl yapılıyor diye epey vakit harcadım. Çok fazla alternatif var. Kimisi kumaşla yapılıyor, kimisi parşömen kağıdı kullanıyor, falan filan.
Ama bence en pratiği ve sonsuz çeşitte yapılabilecek olanı burda :)



Ben de denemek istedim ve yukarıdaki sayfada verilen yapım aşamalarını takip ederek, kendi deko bantlarımı ( desenli bant da diyebiliriz) yaptım. Yapması çok kolay. Defter kitap kaplamada kullanılan rengarenk ciltlerle yapıldığı için, bence sınırsız alternatifiniz var. Bu da benim bandım :)



Peki bu desenli bantlar nerede kullanılacak?

Aslında kullanılabileceği çoook yer var. Mesela ben evdeki küçük "pringles" kutusunu bu bantlarla kapladım, ve düğme kutusu yaptım. Her gören bayılıyor. 

Asıl olan paylaşmak...
Sevgiyle kalın...


9 yorum:

  1. Bence kendinden yapışkanlı duvar kağıtını kesip yapmak daha akıllıca olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o da güzel bir fikir :)

      Sil
    2. bencede. bazı yerlerde uzun bi şekilde satılıyo ve tanesi gerçekten ucuz yanılmıyosam 3 liraydı onlardan alıp dikkatlice istediğimiz boyuta göre kesmek daha mantıkılı hem 1 uzun olarak satılandan normal boyutta kesersek yaklaşık 10 tane çıkar buda 3 lira verip 10 tane desenli kağıt bantımız olduğuna geliyor bence daha karlı ben öyle yapıcam.

      Sil
  2. blogunuzu gizli gizli takip edenlerdenim. artık resmiyete dökelim :) hoşgeldiniz :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba paylasim icin tesekkurler bu knouyla ilgili bilgi vermek istiyorum malesef Turkiye'de bu bantlardan hic yok desem daha dogru olur mevcut olan bantlarda cok kotu ve naylondan imal edilmis.
    Bunu uzun zamandir takip ediyorum ve kasim ayinda yuklu miktarda washi tape getirtiyorum yurtdisindan Turkiye'de pazara sokmak icin tabiki toptan olarak ve orijinal washi Tape'tan bahsediyorum yani kagittan imal edilmis,elle rahat kopartilabilen,yaklasik 300 desen ve renkte farkli boyutlarda :) toptan olarak ilgilenen olursa yardimci olabilirim mail adresim : irfansahin1@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu an almakta pek ciddi değilim ama bir siteniz varsa inceleyebilirmiyim

      Sil
  4. Merhaba, yazınızda bahsettiğiniz japon pazarını merak ettim. :)

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten çok başarılı olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil