30 Kasım 2012 Cuma

Sony'den Son Bond Görevi; "Kaçırılan Ajanı Bulabilecek Misin?"

Sony, “Skyfall” konseptli yarışmalarıyla ödül dağıtmaya devam ediyor. Yeni görev, aynı zamanda final görevi. Sony Türkiye Facebook Sayfası’ndan verilecek talimatlarda, Ajan S olarak karargahtan alacağınız 3 farklı görevle, tüm ipuçlarını takip ederek kaçırılan ajanı kurtarmanız bekleniyor. Zekice kurgulanmış her göreve ait farklı videolar hazırlanmış. Videoları izleyip, seni kayıp ajana adım adım yaklaştıracak ipuçlarını bulmanız isteniyor.

Her görevin sonunda doğru cevaba ulaşan kişiler, Sony’den muhteşem ödüller kazanma şansını yakalıyor.

Birinci görev; 30 Kasım–3 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek ve görevi doğru cevaplayanlar arasından yapılacak çekilişle; bir kişi Bravia HX850 TV, bir kişi de  Xperia Tablet S kazanma şansı yakalayacak.

İkinci görev; 3-6 Aralık 2012 tarihlerinde devam edecek ve doğru cevaplayanlar arasından yapılacak çekilişle; bir kişi NEX-5R fotoğraf makinesi, bir kişi de Xperia ion akıllı telefon kazanma şansı yakalayacak.

Üçüncü görev; 6-10 Aralık 2012 tarihleri arasında devam ediyor olacak ve doğru cevaplayanlar arasından yapılacak çekilişle; bir kişi Xperia ion akıllı telefon, bir kişi de MDR-1 kulaklık kazanma şansı yakalayacak.

Videoyu dikkatle izle, ipucunu bul. Bulacağın her cevap seni Ajan’a biraz daha yaklaştıracak. Unutma, hayatı senin elinde!

Yarışmaya http://on.fb.me/TvnXgs linkinden ulaşabilirsin.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi Sony Türkiye Facebook sayfasında: http://www.facebook.com/SonyTR


Bir bumads advertorial içeriğidir.

27 Kasım 2012 Salı

Elmalı Kurabiye

Dolapta birçok elma vardı bahçeden toplanmış. Bunları nasıl değerlendirsem, kurutsam mı acaba derken, elmalı kurabiye yapmaya karar verdim. Elbette enfes oldu. Denenmiş tarifiyle birlikte, elmalı kurabiyelerim karşınızda...

Sevgiyle kalın...




Hamuru için;


3 yumurta
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
7 kaşık şeker
Un

İç malzeme için;

Rendelenmiş 3 büyük elma
Tarçın
Ceviz
3 kaşık şeker (elmaların durumuna göre ekşiyse daha fazla katabilirsiniz)

Hamurun tüm malzemelerini yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve o  biraz dinlenirken, içini hazırlayın. Rendelenmiş elmaları tavada kavurun, kıvama geldiğinde tarçını ve cevizi ekleyin.

Hamurun içine ben poğaça gibi koydum. Dilediğiniz şekli verebilirsiniz...

22 Kasım 2012 Perşembe

Süslü Havlu (Yine hediye)

Daha önce arkadaşıma hediye etmek üzere yaptığım havluyu paylaşmıştım. burdan...

Şimdi  de kızına bebek badisi yaptığım arkadaşıma hediyeler hazırlamaya devam ediyorum. Bu da yeni bebeğin ilk çeyizi, pembe süslü havlusu. Bebek badisi burdan ...

Sevgiyle kalın... :)
Sipariş için e-posta lütfen. 18tl





20 Kasım 2012 Salı

Süslü Havlu (Hediye Edilmeye Hazır)

Geçen yıl aynı okulda çalıştığım can arkadaşımla yemek yiyeceğiz yarın. Onun için süslediğim havlu ve havludan daha güzel hediye paketi karşınızda :)

Sevgiyle kalın... :)










18 Kasım 2012 Pazar

Keçe İşlemeli Bebek Badisi

Arkadaşımın kızı için yaptığım keçe ile süslenmiş bebek badisi. 

Sevgiyle kalın...
Sipariş için e-posta yazabilirsiniz.

fiyat: 15tl





17 Kasım 2012 Cumartesi

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer

Bugüne kadar bir yabancı yazar tarafından yazılmış en beğendiğim kişisel gelişim romanı diyebilirim. Genellikle yabancıların yazdığı kişisel gelişim kitapları çok sıkıcı olur. Yerli yazarlardan da Ahmet Şerif İzgören hayranıyımdır. Yalnız başlıkta geçen kitabın yazarı Gounelle çok dahi bir adam olsa gerek. Kişisel gelişimi romanın içine yaymış. Kitabın başlarında bunun bir kişisel gelişim kitabı olduğunu anlamanız zor. İlerledikçe de fark edilmiyor, ama öyle bir yere geliyor ki, "bu roman değil miydi, iyice kişisel gelişime döndü" dedirten bir kaç sayfa oluyor.


resim alıntıdır. kaynak

Kişisel gelişim kitaplarını sevmem ama kişisel gelişim romanlarını severim :) Eşsiz bir hikaye ve şaşırtıcı bir son. Güzel ve sürükleyici bir hikaye okumak istiyorsanız, kitabı öneririm. Ben çok sevdim. Kitabın sayfa sayısını hatırlamıyorum. Sürekli gittiğim bir kitapçıdan 17TL ye aldım.

İyi okumalar diliyorum.



Sevgiyle kalın...

15 Kasım 2012 Perşembe

Desenli Banttan Çiçekli Sticker'a

Desenli bant yapımını daha önce sizlerle paylaşmıştım. Buradan inceleyebilirsiniz. Daha sonra turuncuoda'nın da aynı teknikle bant yaptığını gördüm ve şekilli delgeçlerle yaptığı stickerlar çok hoşuma gitti. Bir arkadaşa göstermiştim, o da beğendi ve 100 tane yapmamı istedi.

Desenli banttan stickera dönüşüm işte burda.

Sevgiyle kalın :)









14 Kasım 2012 Çarşamba

Matmazel Çanta Alışverişim

Matmazel çantanın modellerini çok beğenirim. Geçenlerde internetten bir çanta sipariş verdim ve ertesi gün geldi. Çok hızlı hizmet var. Çantamı şık bir şekilde paketlemişler. Çantayı da güzel bir başka çantaya koymuşlar. İlk gördüğümde "ben bunu sipariş etmedim" dedim. Eşim "o çantanın çantası zaten" diyerek beni sakinleştirdi :) 

Alışverişimden fotoğraflar burada. Fermuar kısmında biraz zorlanma ve yırtılma var. Firmayı arayacağım, gelişmeleri size haber ederim . Sevgiyle kalın...






10 Kasım 2012 Cumartesi

Desenli Bant Buldum, Hemen Aldım

Okulun karşısındaki bakkal desenli bant, japon bandı ya da washi type, ne derseniz artık, ondan satıyormuş. Duyar duymaz gittim ve aldım. 10lu paketler halinde alabileceğiniz gibi tek tek de alabiliyorsun. Tanesi 25 kuruş. Bu bakkal öyle bir bakkal ki başka yerde bulamayacağınız herşeyi burda bulabilirsiniz. Yaşasın minik bakkallar :)

Daha önce yapım aşamalarını gösterdiğimiz yazımı inceleyerek isterseniz kendi bantlarınızı yapabilirsiniz.






Sevgiyle kalın...

9 Kasım 2012 Cuma

"Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın" Mükemmel Güzel

 En son "İhsan Oktay Anar'ın -Yedinci Gün- kitabını okuyordum. Kitaba başladım  ama okuldaki yoğunluktan dolayı epey ilgilenemedim. Bu hafta okulda sınav haftası olduğundan öğrencileri sınav yapaken, hazır sessizliği bulmuşken okudum ve bir solukta bitirdim :)

Anar'ın dili epey ağırdır. Kitap okumaya yeni başlayanlar ya da hafif dille yazılmışları sevenler için esinlikle önermem. Ama benim gibi kitap kurtları için mükemmel bir kitap. Bitmesin diye yalvardıklarımdan, sayfaları çevirirken içimin gittiği kitaplardan. Tarihi Fantastik bir kitap diyebilirim. Tarihle hayal gücünü karıştırıp mükemmel bir kitap ortaya çıkarmış yazar. 

Diğer kitaplara benzemiyor. Sayfada diyaloglar alt alta değil sıra sıra yazıldığı için, sayfalar dolu dolu :) Bu bazılarını sıkabilir ama beni mest etti. Eğer İhsan Oktay Anar'ı daha önce okumuşsanız içindeki güzel hikayeler hoşunuza gidebilir.



Şimdi gelelim yeni kitabıma. Başlıkta da yazdığı gibi: Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın" Bir de ben devamına Muhteşem Güzel ekledim ki gerçekten muhteşem. Dahi bir çocuk, babasını 11 Eylül saldırısında kaybedince babasının bıraktığı ama nereye ait olduğunu bilmediği bir anahtarı alıp arayışa giriyor. Ne hayatlar ve hikayeler.

Kitabın sadece konusu değil yazılış tarzı da mest etti beni, ara ara bom boş sayfalar, ya da tek bir cümle yazılmış sayfalar bulabilirsiniz. Hatta öyle ki kitabın içinde "kitabımı biri karalamış" diye düşünmeme neden olan karalanmış kısımlar da var. Ve bir çok fotoğraf. Bunların her biri kitabı okurken önem ve anlam kazanıyor. 

Daha fazla anlatmayacağım ama bu kitabı satın aldığım gün bitirdim. Beyaz Kitaplar (en sevdiklerim) listesinde ilk 5e girdi diyebilirim. Tavsiye etmiyorum, ŞİDDETLE öneriyorum.

Kitabın içinden bir kaç kareyle  yazımızı bitirelim. Fotograflar alıntıdır. (makinenin pili bitmiş foto alamadım )

Sevgiyle kalın ...


 

Sen James Bond'un Yerinde Olsan Ne Derdin?

Sony, “Skyfall” lansmanı ile birlikte geçenlerde açıkladığı sosyal medya oyununun 3. görevini veriyor. 3. görev hem Facebook hem de Twitter üzerinde gerçekleşiyor. Sony Facebook ve Twitter hesabı üzerinde gösterilen videonun son 5 saniyesinde Bond bir şeyler söylüyor ve Sony sorusunu soruyor:

“Sen Bond’un yerinde olsan ne derdin?”

Sen de yaratıcı cevabını Facebook’ta “Skyfall Ödüllü Soruları” Tab’inde veya #M3bendedim hashtag’iyle Twitter’da paylaş. En yaratıcı cevaplar Sony jürisi tarafından seçilecek ve en iyi cevabı verenler, Xperia Tablet S, Bond 50. yıl Blu-ray seti, Skyfall T-shirt'ü ve Sinema Bileti gibi ödülleri kazanma şansı yakalayacak.

Bakalım gerçekten Bond’a yardımcı olabilecek misin?

Yeni görevleri öğrenmek için, Sony Türkiye Facebook ve Twitter hesaplarını takipte kal!


Bir bumads advertorial içeriğidir.

6 Kasım 2012 Salı

Sude'nin Diş Buğdayı Hediyeleri (Kırpık Kızlar)

Son zamanlarda yoğun sirapiş üzerine bol bol yaptığım "kırpık kızlar" bir arkadaşımın kızının diş buğdayında misafirlere anahtarlık olarak hediye edilecek. Kırpık kızların orijinal sahibesi "happy girls" demiş ama kırpık kızlar koydum ben isimlerini. Daha yakıştı sanki.

Sude'nin diş buğdayı hediyelerinin (anahtarlık halkası takılmadan önceki hallerine ait) resimleri aşağıda. Fiyatlar sayıya göre değişiyor. Sipariş için e-posta ile iletişim kurabiliriz. :)

Sevgiyle kalın...







4 Kasım 2012 Pazar

Pringles Kutusundan Şık Kutuya

Pringles'a bayılırım. Geçen gün Migros'tan almıştım, hemen bitti tabiki :)

Çok yerde görmüştüm pringles kutusunu kaplayanları. Ben de denemek istedim. Genelde yapışkanlı kağıt kullanıyorlar ama evde yapışkanlı kağıt olmadığından ben normal kaplama kağıtlarından kullandım. Çok da hoşuma gitti. Yalnız kurdeleyi nereye koyamacağıma karar veremedim :)

Sevgiyle kalın...




3 Kasım 2012 Cumartesi

Kırpıntı Keçeden Sanat Eserine

Çok uzun zamandır yapıyorum bunlardan... Elimde parça keçeler kalınca tekrar başladım... Eşe dosta anahtarlık, buzdolabı süsü olarak hediye ediyorum... Hatta nikah şekeri olarak gelin-damat konsepti bile uyguladık... Artmind'a teşekkürler...

:)


1 Kasım 2012 Perşembe

Kurdeleli Vişne Çürüğü Keçe Telefon Kılıfı

Daha önce yaptığım dantelli kırmızı telefon kılıfını paylaşmıştım. Bu vişne çürüğü (sanırım) kılıfı da okuldaki matematik öğretmeni arkadaşım için yaptım. Diğeriyle aynı olmasın diye de bu sefer dantel yerine kurdele ve inci kullandım.

Sevgiyle kalın :)