13 Ocak 2014 Pazartesi

Bebek Kapı Süsü Yapımı

Oğlum doğalı 2 ay oldu ve ben yeni fırsat bulabildim bloguma dönmeye. Çok şükür oğlumla iyiyiz. Doğumdan önceki hazırlıklarımı yavaş yavaş paylaşma zamanı geldi sanırım. Onlardan ilki kapı süsümüz. İşte yapım aşamaları :


İşte kapı süsümüz :)

Eve yalıtım yapılırken kalan köpüklerden kullandım. Hali hazırda yuvarlak köpükler de satılıyor. Onları da kullanabilirsiniz.
Köpüğü bir ölçü yardımıyla istediğim büyüklükte, maket bıçağı kullanarak kestim. Önce kalemle çizdim sonra çizdiğim yerlerden kestim. Keserken köpüğü kırmamaya dikkat edin. Maket bıçağıyla kesmek çok kolay.
Kalın saten kurdeleyle köpüğü sarıyoruz. Başsız toplu iğneyle ara ara tuttura tuttura ilerliyoruz. İlk başlangıç kısmını da iğneyle sabitlemeyi unutmayın.
Köpüğü sardıktan sonra kurdeleyi kesip yakın ve yine toplu iğneyle sabitleyin.
Bu tüller hali hazırda kesilmiş olarak satılıyor. 100 tanesine 5 tl verdim. Değişik desenlileri de var. Ben simli olanı tercih ettim.
Tülleri resimdeki gibi katlayarak yine iğneyle köpüğe tutturdum. Tüllerin sıklığını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde tüm köpüğün etrafını tüllerle kapladım.
Resimde sadece köpüğün dışı tüllerle süslenmişti. isterseniz iç halkaya da tül yerleştirebilirsiniz.
Yaklaşık 1 metre enindeki ve 75 cm boyundaki kristal tülü (iki kat kullandım) 1 metre olan kısmını iğneyle teğelledim.
Yaptığım teğeli istediğim şekli alınıncaya kadar büzüp ipimi düğümledim.
Sonra kristal tülü yine iğnelerle, resimdeki gibi, köpüğüme tutturdum. İğneyi bol bol kullanmaktan çekinmeyin ki sağlam olsun.
İğneleme işlemlerini yaptığımız yer, kapı süsümüzün arka kısmı olacak. Yani iğneler görünmeyecek, panik yok :)
En son olarak kapı süsümü canım nasıl isterse öyle süsledim. kristal tülle köpüğün birleştiği yere, yine kristal tüllerden (10-12 kat) kurdele yaptım. kristal tülden kuyruğumuzu ve köpüğün üzerini yarım incilerle süsledim. Doğuma gitmeden önce de resimdeki kırmızı kalbin üstüne bir tane minik porselen erkek bebek yerleştirdim. Herkes çok beğendi.
Yapımı hem kolay hem eğlenceli. Annelere kolay gelsin :)

2 yorum: