4 Mart 2013 Pazartesi

İslim Kebabı

İşten gelir gelmez yaptığım ilk iş, bir an önce akşam yemeğini yapıp sıkıntısından kutulmak oluyor. Uzun zamandıraklımda olan köfteli islim kebabını annemin güzel tarifiyle yaptım. Şuanda fırında pişiyor :)





Malzemeler:
  • 3 uzun patlıcan
Köfte için:
  • 250 g kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dilim ekmek içi kurutulmuş(rondoda çekilmiş)
  • Tuz
  • Karabiber, kekik, kırmızı toz biber, pul biber
Sos için:
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz 
    Yapılışı: 
    1. Uzun ince dilimler halinde kesilen patlıcan tuzlu suda 15 dk kadar bekletilir.
    2. Köfte malzemeleri yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. 200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.
    3. Köfteler pişerken patlıcanların suyu sıkılarak kağıt havluya iyice emdirilir. Çok az sıvı yağda kızartılır.
    4. Kağıt havlu serilmiş tabağa alınır.
    5. Kaseye 2 adet patlıcan dilimi artı şeklinde konur. Ortasına köfte konur. Alttaki patlıcanın uçları kapatılır,sonra üstteki patlıcanın uçları kapatılır. Birleşim yerine kürdan batırılarak uçlar tutturulur. Birleşim yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilirler.
    6. Sos için domatesler küp doğranır sıvı yağda hafif öldürülür. Doğranmış sarımsaklar eklenir. Su ve baharatlar eklenir. Fırın kabına sos eklenir. 
    7. 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun :)
    Sevgiyle kalın :)

3 yorum:

  1. elinize sağlık ben de merak ediyorum aslında bu tadı çok zor değişl ama tutturmak lazım bence :)

    YanıtlaSil
  2. süper, bende çook severim evimde bol bol yapacağım lezzetlerden biri :) ellerinize sağlık çok güzel görünüyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor.en kısa zamanda deneyeceğim.bende siteme beklerim
    lezzetli-hayat.blogspot.com

    YanıtlaSil