31 Ekim 2012 Çarşamba

Ödüllendim :)

İlk ödülümü aldım ve çok mutluyum.

Yalnız bir sorunum var, kendi blogum da dahil hiç bir bloga yorum yazamıyorum :S

Bu yüzden beni ödüllendiren "tasarım yolcusu" sanmasın ki yorumsuz bıraktım. Şimdiden özür dilerim :)


29 Ekim 2012 Pazartesi

Bond, Sony ile İstihbarat Topluyor!

23. macerasına çıkan James Bond’un yeni filmi “Skyfall”, 2 Kasım’da vizyona giriyor. Bu sefer MI6 saldırı altında ve James Bond hem arkadaşlarını korumak, hem de M’e olan sadakatini kanıtlamak zorunda. Sen de gerçek bir Bond hayranıysan, Sony’nin sürükleyici sosyal medya oyunu “AjanS” bir hayli ilgini çekecek.

Sony, “Skyfall” lansmanı ile birlikte geçenlerde açıkladığı sosyal medya oyununun ilk görevini dün verdi. Bond’un zihni sinir alet edevatları olmadan sıkıntıya düşeceğini düşünen Sony, “4 ekran ile Bond’a yardım et” görevini açıkladı. Q’nun verdiği görevde 4 ekran olarak TV – Tablet – Akıllı Telefon ve Laptop düşünülmüş. Bu 4 ekranın nasıl kullanılacağı da kullanıcılara bırakılıyor.

Q’nun sorusu ise şu şekilde:

“Eğer sen olsan, bu 4 ekrandan hangisini seçerdin ve o ekrana hangi özelliği eklerdin?”

Sen de bir ekran seç, farklı ve Bond’un işine yarayacak bir özelliği Twitter’da #M1benyaptım hashtag’i ekleyerek paylaş. En çok retweet edilen ve Sony jurisi tarafından seçilen fikirlerin sahipleri, Bond’un güvendiği Sony Xperia Tablet S, Gala Gecesi davetiyesi ve Bond 50. Yıl Blu-ray seti kazanacak.

Bakalım gerçekten Bond’a yardımcı olabilecek zihni sinir bir yanın var mı?

Yeni görevleri öğrenmek için, #AjanS hashtag’ini takibe devam et.

https://www.facebook.com/SonyTR
https://twitter.com/Sony_Turkiye #AjanS #M1benyaptım

Bir bumads advertorial içeriğidir.

23 Ekim 2012 Salı

Fırfırlı Kırmızı Kırlent Kılıfı

Pinterestte görüp de çok beğendiğim kırlenti elimdeki kumaşlarla denedim. mükemmel oldu :)

Yapım aşamalarını kaydetmedim çünkü planlı programlı değildi. Aynı kırlentten bir daha yapacağım o zaman mutlaka fotograf çekeceğim. Yapımına ait bir fotograf var. yaparken çok mutlu oldum, çok seviyorum dikiş dikmeyi çoooook :)

Adet fiyatı: 50 TL sipariş için yorum bırakabilirsiniz.


Sevgiyle kalın.

yapım aşamasından


baş yapıtım

19 Ekim 2012 Cuma

Keçe Telefon Kılıfım

El elmeğim göz nurum :) Aldığım keçelerle çeşit çeşit çalışmalar yapmaya devam ediyorum. İşte karşınızda eskiyen telefon kılıfımı kalıp olarak kullanarak yaptığım yeni keçe kılıfım...

Eş dosttan gören herkes sipariş veriyor. Yetişebilir miyim bilmiyorum :)  

Sevgiyle kalın :)
 

Eski telefon kılıfım, görüntü berbat :)


Kılıfı kalıp haline getirdim.

Kaliba uygun keçe parçalarını kestim.
Ve kılıfım hazır :)



10 Ekim 2012 Çarşamba

Dondurma Külahında Kekler

Çok severek takip ettiğim "Nurun Penceresin"de mükemmel bir fikirle karşılaştım. Dondurma Külahından Kekler.




Ben de hemen verdiği tarifi kullanarak keki pişirdim. Dondurma külahlarını migrostan aldım, mevsim çilek mevsimi olmadığından bazısına üzüm, bazısına da dondurulmuş vişne koydum. Dondurma külahı yemeyi sevenler için farklı bir deneyim. Külahlar biraz gevrek gevrek oluyor, ben külahtan ziyade keki yedim :) 








Sevgiyle kalın.

4 Ekim 2012 Perşembe

Keçe Güllü Kırlent

pinterest'te gördüğüm bir çalışmaya heveslendim. Keçeleri "süslükeçelerden" aldım. Hemen başladım.Hafta sonu tamamladım :)

Kaynak da verelim :) 


Bu deneme yanılma aşamalarından bir resim. Yapımı gerçekten çok eğlenceli. Ben 30 büyük 20 küçük yuvarlak keçe kestim. Büyük yuvarlaklar 3.5 inc (yaklaşık 8cm), küçük yuvarlaklar 2.5 inc ( yaklaşık 6 cm). Zaten daha sonra tüm yuvarlakları ortadan ikiye bölüyorsunuz. Bir kırlent için 46 tane büyük yarım daire, 25 tane de küçük yarım daire kullandım. en ortası için de bir adet küçük yuvarlağı elimde diktim. Kırlentin ölçüsü 45x45 cm. Masa örtüleri dikmek için kullanılan kumaşlardan kullandım. Markası küçükçalık.

Yapım aşamalarına dair resimleri ve ayrıntıları kaynakta bulabilirsiniz :) Ben bunları misafir odamda kullanacağım bu yüzden 3 tane daha yapmam gerek. 

İşte kırlentimin son hali :)









Sevgiyle kalınız.



"Süslü Keçeler" Keçe Alışverişim

Dikiş makinemla yapacağım ilk sürpriz çalışma için,  bana bol miktarda kırmızı keçe lazımdı. Kayseri'de bulamadığımı daha önce söylemiştim. Süslü Keçeler'in keçe satışına başladığını daha önceden blogda yaptığı yayınlardan hatırlayınca hemen kendisiyle iletişime geçtim.

Çok hızlı bir alışveriş oldu. :) Kendisi hemen sipariş verdiğim gün ürünleri kargoya verdi. Ben de ödemeyi dakikasına yaptım tabi :) Ama Ankara'dan Kayseri'ye bir günde gelen kargo, dağıtma çıktı ama bir günde gelemedi. Ertesi güne kaldı. Yurtiçi kargo bunu bana hep yapıyor. Kargo dağıtıma çıkıyor ama yetiştirilemiyor. Gidip kavga edesim vardı eşim sakinleştirdi :)



İşte mutlu son ve güzel keçelerim. Keçeler çok güzel ve düzgün kesilmiş (benim için çok önemli simetri sıkıntım var ve eğri kesim bence verilen ölçüye uymadığından etik değil). İnce olması ve aynı renk istediğim keçeler arasında renk farkı olmaması mükemmel. Sadece keçelerden birinde hafif tüylenme var. O da nazar boncuğu olsun dedim.

Süsülü keçeler alışverişinden çok memnun kaldım. Hepinize tavsiye ederim :)

İletişim: 10 puan
Hızlı Hizmet:10 puan
Ürün Kalitesi: 10 puan
Güven: 10 puan

Sevgiyle kalın.




2 Ekim 2012 Salı

Dikiş Makinem geldii :)

Yarın (3 Ekim) benim doğum günüm, ve erkenden geldi eşimin hediyesi. Çoook uzun zamandır istediğim bir şeydi. İnanılmaz projelere adım atmanın zamanı geldi.

Şimdi çok beğendiğim bir kırlent var onu dikmeyi düşünüyorum ve malzemelerin bir kısmını aldım. Yalnız bir kaç parça kırmızı keçe lazımdı. Haliyle YİNE Kayseride istediğim kalınlıkta ve renkte keçe bulamadım ben de "süslükeçeler"e sipariş verdim. Elime ulaştıklarında önce alışveriş yorumlarımı daha sonra da eserimi :) paylaşırım.

Makineye gelince:

Makinem Singer Tradition 2250.Makineyi "Gittigidiyor"dan sipariş verdik :) 24 saat geçmeden elimizdeydi. Satıcıya hayran kaldım. Makineyi alır almaz açıp inceledim. İçinden çıkan kullanım kılavuzları ve DVD çok işime yaradı.

Makine kullanmayı hiiiiç bilmediğimden ilk gün masura sarma ve yerleştirme çalışmalarıyla geçti :) Ertesi gün de biraz amatör dikiş ve desen çalışmaları yaptım. Şimdilik gayet güzel. Kendisinden memnunuz :)

Şimdilik makinenin mutluluğu bana yeter.
Sevgiyle kalın.

Bu da mutluluğun resmi :)