31 Ekim 2013 Perşembe

Örgü Kılıf

Bir takım işler peşinde olduğumu daha önce söylemiştim. İşte o bir takım işleri bitirdim.  Çok güzel bir kılıf oldu. İster telefona, ister kalemlere ya da tığlarınıza, ya da ne için isterseniz kullanabilirsiniz :)




Ben muhtemelen ortalıkta gezinen ve her seferinde kaybettiğimi düşünüp yenisini aldığım tığlarımı toparlamak için kullanacağım.  

Örgü modeline Tunus İşi ya da Tek Şiş deniyor. Tek şişle örüldüğünden öyle deniyor sanırım. Şişin ucu tığ gibi çengel ama örgü şişi kadar da uzun. Aşağıda farklı boyutlarını görebilirsiniz.


Tunus işi çok kolay bir örgü. İnternette de bolca var yapılışı. pekmarifetli.com çok güzel anlatmış. Resim de ordan altıntıdır.




Sevgiyle kalın :)

29 Ekim 2013 Salı

Bir Takım İşler Peşindeyim






Evde oğlumuzun doğumunu beklerken ne yapacağımı şaşırıyorum galiba. Evdeki yünleri çıkardım, bakalım ne olacak. Bittiğinde burda oluruz :)

Sevgiyle kalın...

27 Ekim 2013 Pazar

Sac Böreği

Sabah sabah kalktım ve sac böreği yaptım. 





Tarif çok basit:

-1 su bardağı su
-1 buçuk su bardağı un
- 1 tutam tuz

Bu ölçülere göre yaklaşık 10 tane küçük börek çıkıyor. 

Afiyet olsun :)

3 Ekim 2013 Perşembe

Hediye Havlu

Arkadaşımın annesi yazın ameliyat olmuştu, memlekette olduğumdan geçmiş olsuna gidememiştim. O benden önce davranıp beni ve arkadaşları evine davet etmiş. Hafta sonu oraya giderken elim boş gitmeyeyim diye (daha doğrusu basit birşeyle gitmeyeyim diye) bu havluyu hazırladım. Daha hediye götürülmesi gereken birçok yer ve dikilecek birçok havlu var sırada bekleyen :)

Sevgiyle kalın.







1 Ekim 2013 Salı

Papyonlu Bebek Badisi

Mavi çizgili uzun kollu tulum, kırmızı papyonla daha sevimli hale geldi (bence) :)

İşte yapım aşamaları

Sevgiyle kalın efendim.