25 Ocak 2013 Cuma

Desenli Bantlara Doyamamak

Bugün okulun yanındaki bakkala gittim ve bitirdiğim desenli bantlardan yine aldım. Şimdi bunlar orijinal "masking tape" gibi kaliteli değiller ama işimi görüyorlar. Bu arada orijinaller D&R da varmış. İnternet sayfasında gördüm mağazalarda da bulunuyormuş, Kayserideki D&R da göremedim. İnternet sayfasında fiyatı 9 liraydı.

Elimdeki desenli bantların tamamı sığmadı buraya :)

Tatile girdik bu arada, karneleri dağıttık. 15 gün inzivaya çekilebilirim :)

Sevgiyle kalın...

19 Ocak 2013 Cumartesi

Sade ve Şık Origami Kitap Ayracı (Tutorial)

Her zaman öğretmenler öğretmez, öğrencilerinden de öğrenir. Bu kitap ayracının nasıl yapıldığını öğrencilerim bana öğrettiler. 


 Şimdi gelelim aşamalara:

Öncelikle kare bir kağıda ihtiyacınız var. Ben bloknotları kullanıyorum. Tam ayraç boyutuna uygun ve hazır kesilmiş kare :)






ve sonuç :)

Sevgiyle kalın... :) 

16 Ocak 2013 Çarşamba

Tırnak Sertleştiriciler İşe Yarar mı?

Son zamanlarda tırnaklarım daha uzama fırsatı bulamadan kırılıyor. Alix Avien tırnak sertleştirici aldım ama basit bir şeffaf ojeden farkı yok gibi geldi bana.


Normalde oje kullanan biri değilim. Alix Avien'in tırnak sertleştiricisi bence çok vasat :( Diğer markaları denemeye devam. Nette Kalyon diye bir markadan bahsediliyor. Bulursam onu da deneyeceğim.

Sevgiyle kalın...

12 Ocak 2013 Cumartesi

D&R İnternet Alışverişim

"Buz ve Ateşin Şarkısı" serisinin ilk kitabı Taht Oyunlarını okuduktan sonra serinin devamını internetten D&R'dan sipariş ettim. 4 Ocakta verdiğim sipariş Yurtiçi kargoyla elime dün ulaştı (11 Ocakta). Bu gecikmede D&R'ın payı büyük. "kitaplar 1-5 iş gününde temin edilir" diyor, benimkini tam 5 iş gününde temin ettiler, hafta sonu da cabası. Yurtiçi kargoda her zaman bana 2 gün geç getirdiği için kargoları, sabırsızlık içinde 11 Ocakta kavuştum kitaplarıma. Böylelikle seri tamamlanmış oldu ve bana da bol okumalı günler doğdu :)


6 tane kitap geldiği için kutu biraz büyük ve ağırdı.
Sipariş verirken hediye paketi istediğim için kutuya 2 tane hediye paketi koymuşlar. Bir tane kocaman D&R poşeti bir de hediye kartı vardı.
İşte caaaaanım kitaplarım :)
"Buz ve Ateşin Şarkısı" serisi tamamdır :)


Sevgiyle kalın.

11 Ocak 2013 Cuma

Kalem Kutumda Neler Var?

Aslında internette bu tarz videoları izlemeyi seviyorum ama henüz video ekleyebilecek blog cesaretini bulamadım kendimde. Bu yüzden fotograflamayı tercih ettim.


İşte karşınızda okulda kullandığım kalem kutumun içindekiler:


kalem kutum bu. fosforlu yeşil :) officestore'dan almıştım. ama değiştirmeyi düşünüyorum. silikon olanlardan almak var aklımda
Bazen karma karışık kalemlikleri severim, o zaman ne var ne yok doldururum. Ama bu aralar sadelikten yanayım. Az eşya, az insan.
Staedtler kalem tutkusu var bende. 1. Yeşil olanı yeni aldım, yeni çıkmış. Staedtler siyah tükenmez kalem.   2. Ortadaki yine staedtler. Ama bu uçlu kurşun kalem. Epey yıprandı. 5 sene oldu alalı. Yurttan oda arkadaşım hediye etmişti. Çok yumuşak yazdığı için asla vazgeçemedim. İlk bulduğumda bir daha alacağım. 3. Büyük olansa okulun tahtasında kullandığımız sıvı tebeşir kalemi. Severek taşıdığımı söyleyemem :)


Yazılı kağıdı okurken, sınıf defteri imzalarken kullandığım pilot kalemler. Bir özelliği yok, sıradan kalemler :)

İmza kalemim. Çok fiyakalı imza atar :) 0.5 kalem ucum. Ve her daim bir öğretmene lazım olabilecek paket lastiği.

İşte bu kadar :)
Sevgiyle kalın...

4 Ocak 2013 Cuma

Taht Oyunları (enfes)

Bitmesin diye dua ettim resmen.

Ama her güzel kitap gibi bu da bitti:)



"Game of Thrones" dizisinin bu kitaptan esinlenerek yapıldığını da kitabın orijinal adını gördüğümde fark ettim. Haliyle diziye de başladım.

Fantastik kitap severlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir kitap. Yaklaşık 850 sayfa. Öğrencilerim ansiklopedi okuduğumu düşündüler :) Ben D&R'dan 21 liraya aldım indirim vardı. 

Bugün serinin diğer kitaplarını da sipariş ettim D&R internet mağazasından. 

Serinin ismi : Buz ve Ateşin Şarkısı
1. kitap: Taht Oyunları
2. kitap: Kralların  Çarpışması (2 kitaptan oluşuyor)
3. kitap: Kılıçların Fırtınası (2 kitaptan oluşuyor)
4. kitap: Kargaların Ziyafeti (2 kitaptan oluşuyor)

Gelir gelmez okumaya başlarım. Hayalleri bile güzel. Şimdilik diziyle idare ediyorum. Her zaman olduğu gibi kitabı daha güzel. Ama diziyi de takdir ettim, hayal edemediğim yerlerde kitapta oluşan boşlukları çok güzel doldurdu. :)

İyi ki kitaplar var, hele ki soğuk kış günlerinde.

Sevgiyle kalın.  
 

3 Ocak 2013 Perşembe

issuu.com tüm dergiler burda (reklam değildir)

Son zamanlarda çok zaman geçirdiğim sayfalardan birisidir issuu.com. Bir çok dergiye online ulaşabilirsiniz. Dergilere para vermek yok ama o sımsıcak sayfaların güzelliği de yok malesef :)

Sayfada "Search" kısmını istediğiniz derginin adını yazarak ulaşabilirsiniz, tabi yüklenmişse). Üye olup siz de dergi yükleyebilirsiniz. issuu.com' buyrun efendim :)

Benim en sevdiğim dergilerdendir "Evim" dergisi...

Sevgiyle kalın...