26 Aralık 2012 Çarşamba

Doğum Günü Alışverişi

Kardeşlerimin üçünün de doğum günü aralık ayı içersindeydi ama yoğunluktan hediye alamadım. Bugün gittim üçünün de hediyesini hallettim :) Çantalar Boyner'den (süper indirimler vardı). Kazak Colins.

Sevgiyle kalın...






24 Aralık 2012 Pazartesi

Sultanı Öldürmek

Son zamanlarda el işlerinden ziyade kitap okuyorum. Aslında dikilecek çok güzel kumaşlarım var ama canım istemiyor :) 


kaynak


En son okuduğum Sultanı Öldürmek - Ahmet Ümit. Her Ahmet Ümit kitabı gibi mükemmeldi. Psikolojik tahliller ve fetih gezisi en sevdiğim yerlerdi. Kitabın sonunda yazar yine ters köşe yaptı. Bayıldım diyebilirim.

Tüm polisiye-dedektif roman severlere tavsiye ederim.




Yeni kitabım "Taht Oyunlar". Game of the Thrones dizisinin asıl kitabı. Diziyi izlemdim ama kitap süper gidiyor. Bitince fikirleri paylaşırım :)

11 Aralık 2012 Salı

İki Cami Arasında Aşk

Uzun zamandır kitapların içinde olan birisi olarak, ne yalan söyleyeyim, beğenmedim. O kadar çok satmış ve çok uzun zaman çok satan listelerinden inmemiş bir kitap için inanılmaz vasat. "Çok Satanlar" şişirmelerinden biriymiş malesef.

Evet içindeki hikaye fena değil ama Türkçe öğretmeni br yazardan beklenilmeyecek tuhaflıkta bir dili var ve beni kitap boyunca rahatsız etti. Bakıyorsunuz bir yandan arapça kelimeler ve tamlamalar, diğer yandan günümüz kelimeleri. Zamanın diliyle anlatılan bir kitap gibi giderken, çok tuhaf yerlerde güncel kelimeler okumak tüm dikkatimi dağıttı. Düşük ve ilkokul seviyesindeki cümleler de hayal kırıklığıydı. 

Okuduğuma pişmanım. Benim gibi kitap kurtları ve edebiyat severler için tavsiye etmem, ama yeni başlayanlar için okunabilir. Yazarın affına sığınıyorum. Zevk meselesi de diyebiliriz.

alıntıdır : 


Benden bu kadar :)

Şimdi yeni kitabım, Hayranı olduğum AHMET ÜMİT : Sultanı Öldürmek. İyi gidiyor. yorumlar bitince artık.

Sevgiyle kalın :)

10 Aralık 2012 Pazartesi

Masa Örtüsü Bittiiiiiii :)

Kardeşim İstanbul'da çalışıyor ve benden mutfaktaki masası için masa örtüsü rica etmişti. Örtüyü çiçekli duck kumaştan diktim. Runnerda tek renk aynı cins kumaştan. Runnerın etrafına da fransız danteli kullandım :)

Sevgilerle...





6 Aralık 2012 Perşembe

Kumaşla Süslenmiş Havlu

Dün bahsettiğim havlum bugün bitti. Annemler banyolarını tadilattan geçirdiler. Ben de hediye olarak havlu yaptım. Canım annemim havlusu işte burda...

Havlu : English Home Bambu : 12 tl
Kumaş: Bursa Kumaş Pazarı : metresi 10 tl
Güpür: Tuhafiye : 3,5 tl
Sutaşı: tuhafiye : 1 tl

Sevgiyle kalın...




5 Aralık 2012 Çarşamba

Havlu ama Nasıl Bir Havlu :)

Elimde çok güzel bir havlu, kafamda çok güzel bir tasarım fikri var. Hayrolsun bakalım :)

Düşünme aşamasından bir fotoğraf. Umarım en kısa zamanda sonuçlanır...

Sevgiyle kalın...


1 Aralık 2012 Cumartesi

Hiç

Son zamanlarda Markus Zusak kitabı olan 6 ödüllü "Hiç Kimse Sıradan Değildir" isimli kitabı okuyordum. Çok güzel bir kitap. "Tanrı Daima Tebdili Kıyafet Gezer"'i anımsattı bana biraz. Kitapta Nerden geldiği belli olmayan görevleri yaparak aslında bir hiç olmadığının farkına varan Ed Kenedy'nin hikayesi anlatıyor. Bazen içimin burkulduğu bazen de gülümsediğim anlar oldu. 

Bir baş yapıt diyemem ama okunası bir kitap.

Sevgiyle kalın...