29 Temmuz 2012 Pazar

Küçük Mucizeler Dükkanı ve Lif modellerim

Uzun zaman oldu aslında, ben boş boş oturmayı sevmem oturmadım da. Ama eşimin ailesinin yanında olduğumuzdan nete girecek fırsat bulamıyorum.

Evimizde tv anteni yoktu en son ramazanın ilk günü onu taktırdık ve iftara nevşehire geçtik. O gün bugündür de Nevşehirdeyiz.

Ben burada boş durmuyorum elbette. Çok satan kitaplardan olan Küçük Mucizeler Dükkanı'nın serisini satın aldım onu okuyorum.



 Kitabı okurken beni bir örgü hevesi sardı, elimde lif ipleri vardı ve hemen lif örmeye başladım. 3 tanesini bitirdim, 4. elimde. Yalnız çok hoş bir model olduğundan nazar değdi sanırım, durmadan söküyorum :). elimdeki ipler yeşil beyazdı, o yüzden tüm lifler yeşil beyaz oldu. Hava biraz serinlese oruç mübarek günü, çarşıya gidip ip almayı düşünüyorum.






Sevgiyle kalın...

17 Temmuz 2012 Salı

İkea Çerçevelerim Yerini Buldu

Geçenlerde yaptığımız 2 günlük Ankara gezisinin benim için tek amacı İKEA'ya gitmekti (ne yalan söyleyim, öyleydi ). İkea'dan aldıklarım arasında bu çerçeveleri bir yere asarım diyerek aldım ama ne sayısı ne de rengi hakkında doğru karar verip vermediğim hakkında bir fikrim yoktu.



Nette çerçeve asma fikirleri üzerine yaptığım uzuuuun araştırmanın ardından, alğım 5 çerçeveye mükemmel bir şekilde duvarımıza astık :)

Aslında uzun süre masanın üstünde durdu eşime her seferinde hatırlata hatırlata bugün çerçevelerimi astı. çok mutlu oldum :)

Sevgiyle kalın...

Yıldız buzdolabı magnetim :)

Tiryakihobi.com'da gördüğüm yıldızlı bebek şekerlerinden esinlenerek, ben de boş vakit değerlendirmesi olarak yıldızlı buzdolabı magneti yaptım. Tatile gidemeyince zamanımızı bunlarla doldurmaktan başka çare yok :(


Ama bu yıldızları tek tek çizip kesmek epey zor oluyor. Hele bir de eş dost isteyince bunlardan, bana sıkıcı geliyor. Benim şekili delgeçlerden bulmam lazım. Kayseri'de şekilli delgeç bulabileceğimi düşündüğüm iki kırtasiye var. Onlarda yoksa kimsede olmaz. Netten almak istemiyorum. Çünkü normalde olduğundan daha pahalı.

Hayrolsun.

Sevgiyle kalın...

14 Temmuz 2012 Cumartesi

1. Evlilik Yıl Dönümü Hediyemm

Bizim evlilik yıl dönümümüz 17 Temmuz. Eşim öyle sık sık hediyeler alan, sürprizler yapan biri değildir. Bana hediye almayı sever ama illa ki benim seçmemi ister. Ben de sürprizleri severim :) Malumunuz sürpriz falan olmuyor bana genelde hediyeler.

Bugün akşam üzeri meydana doğru yürüyüşe çıktık. Gidiş dönüş toplam 12 kilometre :) Ayaklarımız koptu resmen. Meydana gitmişken foruma gitmemek olmaz tabii ki, oraya da gittik.Foruma girince aslında br amacımız yoktu ama nedense kendimi Favori (kuyumcu olan) mağazasının önünde buldum. Eşim vitrine uzandı ve 

"Sana şu yüzüğü almak istiyorum ama beğenir misin bilemedim" dedi. Resmini yükleyeceğim birazdan beğenilmeyek gibi değil :) İçeri girsek mi fiyatını sorsak mı derken (üzerimiz başımız da hiç iyi değil bu arada, yürüyüşe çıkmıştık biz de denmiyor kimseye) girdik içeri adam bir hesapladı 530, bir daha hesapladı 480 bir daha hesapladı 420 dedi. Malumunuz burası Kayseri. 

Eşim görevliye "bu yüzüğün alyansımıza da uyacağını düşündüm" diye alyansı gösterince, adam hemen malını bildi " Alyanslarınız da Favori sanırım " dedi. Ben şaşırdım haliyle ama hoşuma da gitmedi değil hani :) Sonra çıktık mağazadan, gezinirken alamım mı almayalım mı derken, bütçe hesaplarının ardından, almaya karar verdik.

Alyansımız (çok seviyorummmm)


Eşimi "ben yanında olunca pazarlık yapamazsın" diyerek tek gönderdim. O da güzel bir pazarlığın ardından 370'e almış :)

Çok sevindim, çok mutlu oldum. Anlatılmaz yaşanır denen cinsten bir duygu :)


Bu kutusu. Epey afilli :)


Bu kendisi :)



Bu da parmağımda duruşu :)

Sevgiyle kalın :)

13 Temmuz 2012 Cuma

Bu aralar çok şey istiyorum :)

Bu aralar nerde ne görsem alasım geliyor ama elde para yok malesef. 

Mesela Singer Tradition 2250 dikiş makinesi çoooook uzun zamandır hayalini kurduğum birşey. gittigidiyor.com 'dan günlük girip bakıyorum :)



Bir diğeri Samsung galaxy S2 telefon. Bayılıyorum ama yine para yok :) gittigidiyor'dan günlük takip edilenlerden birisi de bu mükemmel icat. Ben de istiyorum .....



Bir diğer isteğimse daha dün gözüme çarpan Polaroid 300 şipşak fotograf makinesi. Aşık oldum resmen. Düşünsenize arkadaşlarla oturuyorsun ve bir kare fotograf çekiyorsun. Hemen elinde. Hediye etmek için mükemmel bence. Ama makinenin kendisi gittigidiyor ya da hepsiburada gibi sitelerde 350 lira (amazon.com'da 62 dolar) 10 adet fotograf filmi 45 lira :) Ben o makineyi alırsam filme para yetiştiremem :)


İstediklerim altı üstü bu kadarcık :) Hepi topu 2000 tl kadar tutuyor :)

Umarım birgün herkes tüm istediklerini alabilecek durumda olur.
 
Sevgiyle kalın.

12 Temmuz 2012 Perşembe

Patchwork Kırmızı Halıyı istiyorummmmm!

SON dizisinde (bilenler bilir) yemek masasının altındaki kocaman el halısı patchwork halıya bayılıyordum.Ankaraya gittiğimde Step halı mağazasının vitrininde bu halıyı görünce, benim bembeyaz salonuma çok yakışacağını düşündüm ve araştırmalar başladı :) Dizide kapı girişindeki halı da yine aynı tarz. Nette benim beğendiğim halının resmini bulamadım ama o kapı önündeki işte bu :)


 

Nette patchwrok halı satan birçok yer var ama en beğendiğim ve fiyatı en uygun olan bu:

Benim kullandığım kredi kartına da 12 taksit yapıyorlar aslında :) ama asıl mesele kredi kartında o kadar yer açabilmekte... Umarım bir gün benim olursunnn :)